برای تقویت ناخن چه چیزی باید بخوریم؟ (قسمت دوم) - اوه | آوای زندگی

مجله آنلاین / ناخن

۲۸ , مهر , ۱۳۹۸

در مقاله قبلی به 4 مورد از مواد غذایی که برای تقویت ناخن مناسب است، اشاره کردیم. در این مقاله نیز به چهار مورد دیگر خواهیم پرداخت و خواهیم گفت که آن ها چگونه موجب تقویت ناخن ها خواهند شد:

پروتئین

ناخن از یک ساختار پروتئینی به نام کراتین ساخته شده ‌است که باعث استحکام و در عین حال انعطاف‌پذیری ناخن می‌شود. همچنین کراتین از ناخن در برابر صدمات محافظت می‌کند. نکته جالب این است که کراتینی که شما می‌بینید در واقع کراتین مرده است. ناخن از سلول‌های مرده کراتین تشکیل می‌شود که سلول‌های تازه آن‌ها را به سمت پایین هدایت می‌کنند.

داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای جذب پروتئین لازم برای تولید کراتین بسیار مهم است چرا که در صورت کمبود این پروتئین ناخن‌های شما ضعیف و شکننده خواهند شد. میزان مصرف روزانه پروتئین متناسب با وزن افراد است به‌طوری‌ که به‌ ازای هر یک کیلو باید  0.8 گرم پروتئین مصرف شود.

پروتئین در مواد غذایی متعددی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات، سویا، حبوبات، خشکبار به وفور وجود دارد. برای تقویت ناخن ها حتما این ماده غذایی را در رژیم خود بگنجانید.

اسید چرب اُمگا3

امگا3 باعث منعطف و مرطوب بودن می‌شود و همینطور ظاهری شفاف و براق به ناخن می‌دهد. همچنین با کاهش التهاب در بافت‌های اطراف ناخن، سلامتی سلول‌هایی که وظیفه رشد ناخن را بر عهده دارند تضمین می‌کند. کمبود امگا3 در بدن باعث خشک و شکننده شدن ناخن‌ها می شود.

میزان مصرفی روزانه اسید چرب امگا3 برای آقایان و خانم‌ها به ترتیب 1.6 و 1.1 گرم است.

امگا3 در ماهی سالمون، قزل‌آلا، خالخالی، تُن و بیشتر از همه در ماهی ساردین موجود است. علاوه‌بر این‌ها امگا3 در سویا، تخم‌مرغ و خشکبار نیز وجود دارد.

شكنندگي و لایه لایه شدن نوك ناخن

ویتامین C

ویتامین C برای تولید کلاژن حائز اهمیت است. این ویتامین باعث بهتر فرم گرفتن و محکم شدن ناخن‌ها می‌شود. کمبود ویتامین C، شکنندگی و کاهش روند رشد ناخن را در پی خواهد داشت.

این ویتامین از اصلی‌ترین ویتامین‌های مورد نیاز بدن است که خود بدن نیز نمی‌تواند آن را تولید کند. میزان مصرفی روزانه ویتامین C برای آقایان و خانم‌ها به ترتیب 90 و 75 میلی‌گرم است.

اغلب مرکبات از جمله پرتقال، توت‌فرنگی، کیوی و همچنین سبزیجاتی از قبیل فلفل دلمه‌ای (فلفل‌های قرمز دو برابر فلفل‌های زرد و نارنجی ویتامین C دارند)، گوجه و سبزیجات با برگ‌های سبز سرشار از ویتامین C هستند.

چه عواملی موجب گوشه کردن ناخن پا می شود؟

زینک

زینک (روی) برای بسیاری از واکنش‌های بدن از جمله رشد و تقسیم سلول‌ها لازم است. ناخن از سلول‌هایی ساخته می‌شود که به سرعت رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند. به همین علت برای انجام این فرآیند باید روی کافی توسط بدن جذب شود.

 کمبود زینک باعث تشکیل نشدن کامل سطح ناخن و به وجود آمدن لکه‌های سفید در آن می شود. میزان مصرفی روزانه زینک برای آقایان و خانم‌ها به ترتیب 11 و 8 میلی‌گرم است. برای تقویت ناخن ها حتما زینک استفاده کنید.

پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ منبع مناسبی از روی هستند. علاوه‌ براین برخی پروتئین‌های گیاهی مانند سویا، حبوبات و خشکبار (بادام و بادام هندی) نیز حاوی زینک هستند.

برای تقویت ناخن چه چیزی باید بخوریم؟ (قسمت اول)

منابع:

healthline.com

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق مادی و معنوی این تارنما متعلق به گروه صنعتی پاکشو می‌باشد.     uniqosoft